ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λασιθίου: Ψηφίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με τις εκλογές της 25ης Ιουνίου:

Ψηφίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.

Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα αποφασίσουμε αν  θα αφήσουμε να στηθεί ένα καθεστώς που θα ευνοεί μερικές οικογένειες, θα συγκεντρώνει για αυτές τον πλούτο που παράγεται στη χώρα και θα φτωχοποιεί την μεγάλη πλειοψηφία, ή  θα δημιουργήσουμε μια δίκαιη κοινωνία που θα συμπεριλαμβάνει όλους, άνδρες και γυναίκες, με ισχυρή οικονομία, ισχυρή δημοκρατία και ισχυρό κοινωνικό κράτος, με δημόσια παιδεία και υγεία για όλους, ανεξάρτητα από το εισόδημα καθενός. 

Τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΝΔ τα ζούμε καθημερινά όλο και περισσότερο: Είναι η φτώχεια που προκαλεί η αισχροκέρδεια και οι χαμηλοί μισθοί των εργαζόμενων, η αδυναμία των περισσότερων επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στα έξοδα, η κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων αλλά και των περισσότερων υπηρεσιών του δημοσίου, η τεράστια μείωση της τουριστικής κίνησης, παρά τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν, οι αποκλεισμοί στην εκπαίδευση, η ιδιωτικοποίηση ακόμα και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και ο διεθνής διασυρμός της χώρας από τις πρακτικές του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Ειδικότερα στο Λασίθι, η τετραετία της ΝΔ μεγάλωσε το χάσμα με την υπόλοιπη Κρήτη σε όλους τους τομείς. Το σχέδιο και οι διαγωνισμοί του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΒΟΑΚ πήγαν τέσσερα χρόνια πίσω, για να μπορέσουν να διπλασιάσουν το κόστος, να βάλουν διόδια και να εγκαταλείψουν οριστικά την επέκταση προς Σητεία. Οι πανεπιστημιακές σχολές σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και διαμόρφωναν εναλλακτικό πόλο ανάπτυξης, δεν προχώρησαν και εγκαταλείφθηκαν, τα νοσοκομεία στοχοποιήθηκαν όπως την περίοδο συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το 2012 -14 και οδηγούνται σε διάλυση, το Κέντρο Αποκατάστασης στη Νεάπολη “πάγωσε” (δεν περιλαμβάνεται ούτε στο πρόγραμμα της ΝΔ!), το κόστος παραγωγής και λειτουργίας τόσο στον αγροτικό τομέα όσο και στον τουρισμό και τις υπηρεσίες εκτινάχθηκε, και οι συνέπειες στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων είναι πια φανερές και στους πιο πιστούς φίλους της ΝΔ. Ο πλούτος του τόπου μας, η φυσική του ομορφιά και το περιβάλλον, εκχωρείται σε μεγάλα συμφέροντα “κολλητών”με τραγικές συνέπειες. Η απειλή των πλειστηριασμών από τα κοράκια των funds είναι καθημερινή για χιλιάδες συμπολίτες μας. Το μηδενικό έργο που έχει να επιδείξει η ΝΔ στο Λασίθι, την αναγκάζει να παρουσιάζει ως δικά της τα έργα που σχεδίασε και χρηματοδότησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και εκτελούνται τώρα.

Με το οδυνηρό αποτέλεσμα των εκλογών του Μαΐου, απέτυχε η στρατηγική των προοδευτικών κυβερνήσεων συνεργασίας που είχε επιλέξει από το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με την ψήφιση της απλής αναλογικής. Τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού τόξου είτε έκλειναν το μάτι για κυβέρνηση ξανά με την δεξιά είτε αδιαφορούσαν για τη διακυβέρνηση της χώρας, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών του νεοφιλελευθερισμού στη ζωή της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Όλοι μαζί έκαναν μονομέτωπο αγώνα ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. 

Οι δημοκρατικοί πολίτες, όλοι όσοι πλήττονται από τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού, όλοι όσοι αρνούνται τον αυταρχισμό και την καταπάτηση του κράτους δικαίου στη χώρα μας, μετά τις εκλογές του Μαΐου, ξέρουν ότι έχουν μια επιλογή: 

Ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Την μόνη πολιτική δύναμη που έχει πρόταση διακυβέρνησης κόντρα στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Που μπορεί να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις που μάχονται για μια δίκαιη κοινωνία.

Καλούμε τις Λασιθιώτισσες και τους Λασιθιώτες να σκεφτούν το μέλλον του τόπου και των παιδιών τους:

  • Να μην υποκύψουν στις ψεύτικες υποσχέσεις, τις απειλές και τις “εξυπηρετήσεις” που τους τάζουν οι μηχανισμοί των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα. 
  • Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους διασπούν την ενότητα του προοδευτικού και αριστερού κόσμου και φροντίζουν “το μαγαζάκι τους”. 
  • Να στηρίξουν τη μόνη πολιτική δύναμη που δεν συνεργάζεται με τη δεξιά και δέχεται ασταμάτητο πόλεμο από όλα τα οργανωμένα συμφέροντα στη χώρα.
  • Να ψηφίσουν το κόμμα που απέδειξε ότι έχει και σχέδιο και μπορεί να χαράξει καλύτερο αύριο για τον τόπο μας.
  • Να ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, που απέδειξε ότι μπορεί να ενώνει και μπορεί και θέλει να δώσει αποτελεσματική δημοκρατική διέξοδο για μια δίκαιη κοινωνία με ευημερία για όλους και όλες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί